foto

Jouw huis heeft nu ook een paspoort!

Ken jij de woningpas al? Vanaf nu krijgt elke woning in Vlaanderen een digitaal paspoort met alle overheidsinformatie over je woning. Neem eens een kijkje op woningpas.vlaanderen.be en ontdek het paspoort van jouw woning!

De woningpas werd onlangs voorgesteld door Vlaamse ministers van Wonen, Liesbeth Homans (N-VA), van Energie, Bart Tommelein (Open VLD) en van Milieu, Joke Schauvliege (CD&V). Met dat gratis digitaal paspoort kan je alle beschikbare informatie over jouw woning consulteren.

De aangeboden informatie zal geleidelijk aan uitgebreid worden, maar voorlopig gaat het onder meer over administratieve informatie over je woning, de indeling en de ligging ervan en informatie uit de EPB-aangifte of energieprestatiecertificaat, als dat bestaat.

In de toekomst zullen er steeds meer attesten bijkomen, en zal je deze informatie ook met anderen kunnen delen. Die anderen kunnen bouwpartners, notarissen of makelaars zijn, maar ook toekomstige kopers of huurders. Vanaf volgend jaar zal je zelf ook facturen kunnen toevoegen.

In de toekomst zal de woningpas bijvoorbeeld ook suggesties doen voor investeringen, die tot een betere energieprestatie van de woning zouden leiden.

Een superhandige tool om alles informatie over je woning te ontdekken!

Lees er hier meer overDeel dit artikel

Archief